Loading, please wait...

Nieuw vanaf
maandag 31/08

Project K

Koen Wauters probeert in Project K zijn jongensdromen waar te maken. Maar om die te kunnen realiseren, heeft hij hulp nodig. Daarom doet Koen een beroep op de juiste mannen en vrouwen, op mensen die hem écht kunnen helpen. Maar voor niets gaat de zon op, en dat geldt ook voor Koen Wauters. Zijn ‘helpers’ eisen van Koen een tegenprestatie, iets dat hen zelf na aan het hart ligt. Pas als Koen die opdracht tot een goed einde brengt, zijn zij bereid om Koens dromen waar te maken.

“Ik ben tot het uiterste moeten gaan voor mijn dromen.”

Koen Wauters

Nieuw vanaf maandag 31/08

De bunker

Misdaad voorkomen. Daar draait het om in de misdaadreeks De Bunker. Filip Peeters, Hilde Van Mieghem, Greg Timmermans, Sven De Ridder, Eline Kuppens en Sachli Gholamalizad vormen het team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid en opereren vanuit hun ondergronds hoofdkwartier: De Bunker.

Extreemrechts en -links, terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit, sektes,... De Bunker werpt via fictie een blik op de realiteit van de Belgische Staatsveiligheid. Op het team van De Bunker rust een enorme verantwoordelijkheid en de agenten zijn - door de interne geheimhouding - vaak enkel op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, hun taak zenuwslopend en de druk ontzettend hoog. 

In De Bunker blijft niemand onder de radar

Nieuw vanaf
woensdag 2/09

Het geheime leven
van 5-jarigen

“Dit is met een vergrootglas kijken 
naar de verborgen kleuterwereld”

Peter Adriaenssens

Tien kleuters die elkaar voor het eerst ontmoeten in een kleuterklas waar alles geregistreerd wordt door camera’s en microfoons. Dat is de unieke setting van het nieuwe docu-entertainment programma Het Geheime Leven van 5-jarigen. Het programma geeft volwassenen een inkijk in de verborgen wereld van dit jonge geweld.

De kinderen zijn vijf jaar en staan op een cruciaal punt in hun ontwikkeling. Ze leren al doende hoe de wereld in elkaar zit: met vriendschap en liefde, maar ook met rivaliteit en ruzie. Er ontstaan ontroerende en grappige situaties waarin de kleuters vaardigheden oefenen die ook voor volwassenen herkenbaar zullen zijn.

De groeiende vriendschappen, het gefluister, de strubbelingen… Alles wordt geobserveerd en geduid door de ervaren kinderpsychiaters prof. dr. Peter Adriaenssens en dr. Binu Singh. Zij geven uitleg over de wonderbaarlijke fase in het kleuterleven waarin alles nog kan, mag en mogelijk is.  

NIEUW VANAF 2/09
OP WOENSDAG EN VRIJDAG

JONAS
& VAN GEEL

In de personalityshow Jonas & Van Geel staan comedy, live muziek, talk en verrassingen centraal. Twee keer per week verrast Jonas de kijker én zijn bekende gasten met komische acts, filmpjes en verrassende muzikale hoogstandjes.

Op woensdag trekt Jonas zijn kleurrijk presentator-imitator-acteur-zanger-entertainer-kostuum aan en trekt hij alle registers open met telkens vier gasten. Op vrijdag zet Van Geel het weekend in en trakteert hij één centrale gast op de show van zijn leven in een gezellige late night setting

VANAF DONDERDAG 3/09

Het Lichaam
van Coppens

De grappige, moedige en vooral immer sympathieke broers Coppens zijn terug. Mathias en Staf smijten zich voor dit derde seizoen van Het Lichaam van Coppens weer voor de volle 100% en beantwoorden kijkersvragen zoals alleen zij dat kunnen: vol lef, overgave en met veel humor. Hun lichaam heeft dit jaar serieus afgezien, want de vragen waren zowaar nog gekker en extremer. Kan je varen in een boot van ijs? Reageren haaien op mensenbloed? Hoe succesvol zullen hun kinderen later worden? Geen vraag te gek en geen proef te ver voor de broers Coppens.

“Wij zijn te oud aan het worden voor dit programma.”

Staf en Mathias Coppens

Nieuw vanaf DONDERDAG 3/09

Helden van Hier:
door het vuur

“Nooit weten waar je heen rijdt, wat je zal aantreffen, hoe het zal aflopen.”

Ploeg vier

Waar anderen van weglopen, rijdt Helden van Hier: Door het Vuur naartoe. De reportagereeks Helden van Hier: Door het Vuur volgt het leven van ploeg vier, het jongste team van de Gentse brandweer. Branden blussen, mensen evacueren uit hun woonst, autowrakken open knippen, duiken naar slachtoffers,... Helden van Hier brengt het verhaal van één van de gevaarlijkste beroepen ter wereld, vanuit het standpunt van de hulpverleners zelf.

Waar de cameraploeg moet stoppen, gaan de bodycams van de brandweerlui verder. De beelden brengen de kijker op de action scene zelf en volgen alles vanuit het oog van de officieren, brandweerlui, duikers en ambulanciers. Teamspelers die letterlijk voor elkaar door het vuur gaan. Helden van Hier is reality-tv in de puurste zin van het woord. Want ingrijpen in de realiteit is onmogelijk… tenzij je tot ploeg vier behoort.

Nieuw Vanaf VRIJDAG 4/09

K3 zoekt K3

“Ons hart moet een sprongetje maken.
Dan zit het goed.”

K3

Na 180 liedjes, 19 albums, 2,5 miljoen verkochte platen, 5 miljoen concertbezoekers en ontelbare veroverde kinderharten, nemen Karen, Kristel en Josje afscheid van K3. Maar niet zonder samen met heel Vlaanderen en Nederland drie waardige opvolgsters aan te duiden. In K3 zoekt K3 maken enthousiaste meiden kans om hun grote droom in vervulling te zien gaan.

Een plekje in de nieuwe K3 krijg je echter niet zomaar in de schoot geworpen. Zowel juryleden Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst als een publieksjury van kinderen, mama’s, papa’s en grootouders beslissen mee. Wie sturen zij door naar de bootcamp? Wie krijgt een felbegeerde plek in de liveshows? En welke drie meiden mogen zich uiteindelijk de nieuwe K3 noemen? K3 zoekt K3 wordt een zinderende zoektocht die Vlaanderen en Nederland tien weken lang in de ban zal houden.

Dagelijkse afspraken

VAN MAANDAG TOT VRIJDAG

Familie

19.55

De Keuken
van Sofie

18.00

Echte Verhalen: De Buurtpolitie

18.20

VTM NIEUWS

NIEUW VANAF DINSDAG 1/09

Alloo bij Jambers

"Als mensen mijn archief zien, zullen ze denken dat ik een freak ben."

Paul Jambers

Naast Neil Young, Eric Clapton, Brian Ferry, Eddy Merckx, Jacky Ickx en Jan Mulder wordt in 2015 ook Paul Jambers 70 jaar. Na 44 jaar televisie maken blijft hij de eeuwige jeugd uitstralen. Een goede reden voor Luk Alloo om het televisiefenomeen te portretteren in een 4-delige docureeks waarin de interviewer wordt geïnterviewd.

Alloo nodigt Jambers uit op locaties die voor hem een bijzondere betekenis hebben. Die roadtrip leidt hen naar het geboortehuis van Paul in Hoboken, de VRT-gebouwen in Brussel waar Paul zijn carrière startte, de haven van Antwerpen, Sluis en zelfs Londen. Paul ontmoet vrienden en collega’s die met hem in dialoog gaan, toont de privévertrekken waar hij tot rust komt en neemt de kijker mee in zijn imposant archief. De meester van de human interest voorziet bovendien enkele van zijn legendarische reportages van scherpzinnige commentaar.

Vanaf WOENSDAG 2/09
Voortaan wekelijks

FAROEK

Een mix van opsporingsberichten, eigen reportages en het beste op de internationale crimi-markt: dat is waar Faroek voor staat.

In het opsporingsprogramma Faroek gaat gerechtsjournalist en justitie-expert Faroek Özgünes voortaan wekelijks op zoek naar daders van misdrijven. Hiervoor praat Faroek met slachtoffers van misdrijven. Met de medewerking van politie en parket helpt hij misdadigers op te sporen en getuigen te vinden. Met resultaat, want de tips van kijkers leiden vaak tot een doorbraak in het onderzoek. Naast zelfgemaakte binnenlandse opsporingsuitzendingen en reportages, brengt Faroek ook drie keer per maand een buitenlandse crimi-reportage.

Wie wordt de opvolger van landskampioen KAA Gent?
Stadion zit op de eerste rij bij de 16 eersteklasseclubs tijdens de Jupiler Pro League. Aan het veld, in de kleedkamer én op training.

Het voetbalweekend wordt op vrijdag op gang gefloten door Maarten Breckx, op zaterdag en zondag volgt Tom Coninx het JPL-gebeuren tot het laatste fluitsignaal. Stadion start het nieuwe seizoen ook met een nieuwe analist: Johan Boskamp.

Later dit najaar

THE VOICE KIDS

Een nieuwe lichting talenten staat te trappelen om het grote podium van The Voice Kids te bestormen. Ze zijn jong, maar beschikken over minstens evenveel lef dan hun volwassen Voice-collega’s. Met hun stem iedereen – en vooral coaches Natalia, Sean Dhondt en nieuwkomer Slongs Dievanongs – omverblazen: daar is het deze kids om te doen.

An Lemmens en Kürt Rogiers zorgen voor het laatste duwtje in de rug en begeleiden de kids doorheen het Voice-parcours. Wie weet groot en klein te betoveren in de Blind Auditions? Wie zorgt voor vuurwerk in de Battles? Wie wordt de opvolger van winnares Mentissa en strijkt in de spetterende finale een studiebeurs van 10.000 euro op en de mogelijkheid om een single uit te brengen? The Voice Kids is helemaal klaar voor een muzikaal najaar!

Nieuw

The Team

Wanneer drie vrouwenlichamen tegelijkertijd gevonden worden in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen, worden drie experts samengeroepen om een Europees Joint Investigation Team te vormen. Al snel wordt duidelijk dat er niet één dader aan het werk is. The Team moet het opnemen tegen de bikkelharde leider van een gewetenloze Europese criminele organisatie die niet terugschrikt voor mensenhandel, prostitutie, omkoping en corruptie.

The Team werd gedraaid in vijf landen waaronder België en de productie deed beroep op heel wat Deens creatief toptalent van o.a. The Killing, The Bridge en Borgen. Veerle Baetens vormt samen met de Deen Lars Mikkelsen en de Duitse Jasmin Gerat The Team. Ook Koen De Bouw, Hilde Van Mieghem, Filip Peeters, Marijke Pinoy en Line Pillet spelen mee. 

The Team, eine europäische Antwort auf US-Top-Serien à la The Wire und True Detective.

Bild

Nieuw

De vetste vakantie

“De kinderen krijgen vrij spel.”

Dina

Wat gebeurt er wanneer kinderen voor één keer zelf mogen beslissen waar de vakantie heen gaat? Wat als hun ouders pas bij het vertrek te weten komen welke onvergetelijke trip hen te wachten staat? Dat zoekt host Dina Tersago uit in het nieuwe programma De Vetste Vakantie.

De vakantiebestemming, de logies, de activiteiten, met het vliegtuig of met de camper? Nu hebben de kinderen echt álles in handen. Zelfs de koffers van hun ouders inpakken nemen ze voor hun rekening. Het bruisende New York in plaats van de zoveelste autovakantie, beren spotten in Canada en logeren in lodges tijdens een avontuurlijke safari in Kenia in plaats van een tocht langs kerken en kathedralen, of een luxueuze strandvakantie op Mauritius en niet die voettocht van Waregem naar Parijs. Het wordt een verbazingwekkende trip, voor ouders én hun kids.

Nicholas

“Kaarten schudden tot ik er blaren van op mijn handen krijg."

Nicholas

In binnen- en buitenland zoekt Nicholas de mensen op die hem zélf verbazen of verwonderen: stuntende skaters, gedreven sportlui of vingervlugge collega-goochelaars. Slaagt hij erin om die ‘specialisten’ op zijn beurt te verwonderen met zijn street magic? 

Onze sterkhouders

Nieuw

Alloo bij de lokale politie

In Alloo bij de Lokale Politie volgt Luk Alloo negen politieduo’s in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Met een open vizier en zonder taboes. Luk gaat op pad met wijkagenten, gerechtelijke patrouilles, de dienst slachtofferhulp, verkeersdiensten, interventieploegen en drugsteams. Hij portretteert lokale politieagenten tijdens hun werk en schetst een eigenzinnig beeld van de persoonlijke betrokkenheid van de politiemensen. In Alloo bij de Lokale Politie wordt duidelijk dat de politie meer om het lijf heeft dan een kepie en een fluitje alleen.

Nieuw

Altijd prijs

Stel je voor: op een dag is het eindelijk zover en win je de lotto. Voor het gezin Desmet wordt het na jaren dromen werkelijkheid. Ze wonen in een troosteloos appartementsgebouw en zien hun hele leven plotsklaps veranderen. Ze willen niets liever dan het nieuws van de daken te schreeuwen, maar krijgen het advies hun grote geluk geheim te houden. Dat blijkt al snel geen gemakkelijke opdracht…

Altijd Prijs is een kleurrijke, warme comedy vol misverstanden en herkenbare verhalen en situaties die wel eens durven exploderen. Steve Geerts, Ini Massez, Nathan Naenen, Nicky Langley, Rilke Eyckermans en Pepijn Caudron vertolken de hoofdrollen.

Nieuw

Total loss in het bos

Het programma dat nooit had mogen uitgezonden worden

Neem een handvol bekende Vlamingen. Stop ze in een levensgroot dierenkostuum, zodat ze geen steek voor hun ogen meer zien. Plaats hen vervolgens in een bos vol hilarische obstakels en laat hen zo snel mogelijk van A naar B lopen. Dat is het recept van Total Loss in het Bos. Om de moedige deelnemers toch een kans te geven, beschikt elke bekende Vlaming in dierenpak over een teamgenoot die vanop de finishlijn instructies geeft. Het team dat elkaar blindelings vertrouwt en eerst aan de finishlijn belandt, wint een grote som geld voor Rode Neuzen Dag. Een fysieke uitputtingsslag vol slapstick, verrassende wendingen en pijnlijke nederlagen, allemaal voor het goede doel.

TV-GIDS

Beleef het vanaf begin september

Exacte starturen op vtm.be

Dagelijks

18.00

De Keuken van Sofie

18.20

Echte Verhalen:
De Buurtpolitie

19.00

VTM NIEUWS

19.45

Het Weer

19.55

Familie

20.35

Project K

21.40

De Bunker

22.40

Chicago PD

20.35

Planet's Got Talent

21.35

Alloo bij Jambers

22.30

Film

20.35

Het Geheime Leven van 5-jarigen

21.25

Jonas & Van Geel

22.30

Faroek

20.35

Het Lichaam van Coppens

21.45

Helden van Hier: Door het Vuur

22.45

Chicago Fire

20.35

K3 zoekt K3

22.25

Jonas & Van Geel

23.00

Stadion

VTM Filmtoppers

23.00

Stadion